Antreleri Güzelleştirecek Dresuar Modelleri

30-07-2023 20:19
Antreleri Güzelleştirecek Dresuar Modelleri

Tarih boyunca uzun yıllardır kullanılan ve Fransızcadan dilimize geçen dresuarlar çok yönlü kullanıma sahip bir çeşit ev mobilyasıdır. Kullanım süresi uzun yıllar öncesine dayanmasına rağmen günümüzde daha sık dile gelmekte ve kullanım oranı artmaktadır. Bakıldığı zaman çok fazla işlevi olmayan bir mobilya gibi görünse de aslında tam tersi bir durum sergilemektedir. Küçük ama işlevsel denilen tanıma tam da uymaktadır. Genellikle antreler de kullanılmaktadır. Bu yüzden kullanıcılar antreleri güzelleştirecek dresuar modelleri aramaktadır. Bu dresuar arayışı sadece antreler için değil evin her bir köşesi için geçerli olabilir.

Dresuar Nedir?

Aslında çok fazla duyulmayan ama son yıllarda sıklıkla dile gelen bir mobilya türüdür. Çoğunlukla evin giriş kısımlarında antrelerde kullanılır. Eni dar, boyu uzun, genellikle çekmece ya da rafı olan ve küçük bir sehpaya benzeyen bir çeşit mobilyadır. Eninin dar olmasından kaynaklı çok fazla bir işlevinin olmadığı düşünülse de aslında tam tersidir.

Evden çıkmadan önce son kez bir aynaya bakmak isteyenler genellikle dresuar aynasına yönelir. Dresuarlar evin içinde kaybolma durumu olan küçük eşyaları barındırırlar. Evin anahtarı, arabanın anahtarı, cep telefonu, gözlük ve hatta cüzdan dresuarlar da bulunur. Böylece evden çıkmadan ihtiyaç duyulan her şey bir anda kullanıcının elinin altında beliriverir.

Evin Tarzına Küçük Bir Hareket

Dresuarlar evlere hareket katan bir mobilya türüdür. Evin tarzına uygun olarak seçilmiş şık bir model her zaman göz doldurucu olur. Genellikle klasik mobilya olarak düşünülse de son yıllarda ortaya çıkan farklı alternatif modelleri ile her eve uygun hale gelmiştir. Kapı girişinde kullanılan şık bir dresuar ile eve gelen misafirlerinizi evinize hayran bırakabilirsiniz. Ayrıca evin farklı noktalarında kullanılan dresuarlar ile eve farklı bir hava katmak mümkün.

Sadece Antrede Kullanılmaz

Dresuarların sadece antrede kullanıldığı bilinse de aslında evin farklı noktalarında kullanılmaktadır. Çoğunlukla antrelerde kullanılan dresuarlar ilk çıktıkları yıllarda antre için üretilmiştir.

Son yıllarda farklı ve şık modellerinin çıkması ile ise evin her noktasına yerleşmiştir. Dar olması ve farklı boy ölçülerinin bulunması her ortama ayak uydurmasını sağlamıştır. Evde fazla yer kaplamayan bu mobilya günümüzde salonlarda, yatak odalarında ve hatta mutfaklarda bile kullanılmaktadır. Şıklığı ve işlevselliği her ortama ayak uydurmasını sağlamıştır.

Çok Yönlü Kullanım

Dresuarın çok yönlü bir kullanımı vardır. Genellikle evin içinde hayat kurtarıcı bir mobilya olarak nitelendirilir.

  • Farklı modelleri bulunan dresuarların genellikle çekmeceli modelleri tercih edilir.
  • Çekmeceli modellerinin avantajı kaybolmaya müsait olan ve ortalık yerde bulunulması istenilmeyen eşyaları toplamak ve saklamaktır.
  • Açık raf modelleri son yıllarda sıklıkla mutfaklarda tercih edilmektedir.
  • Mutfaklarda bulunan küçük eşyalar, kavanozlar ya da ortalık yerde duran küçük mutfak aletleri açık raf sistemli bir dresuar ile kolayca toplanır.

Küçük ama işlevsel olan bu küçük mobilyalar böylece evi daha derli toplu gösterirken fazla eşyaları da ortalık yerden kaldırarak kullanım alanını genişletir.

Klasik Dresuar Modelleri

Dresaur Fransız kökenli bir mobilya olmasından ve tarihi uzun yıllar öncesine dayanmasından dolayı genellikle klasik tarzda üretilen mobilyalardır. ilk dresuarlar eve ağır ve klasik bir hava katardı. Son yıllarda daha spor ve endüstriyel tarzda evler döşenmesinden dolayı dresur modelleri de farklılık gösterdi.

Temeli klasiğe dayanan bu mobilyayı en şık bir şekilde evinde sergilemek isteyenler ise hala klasik tarzda bir dresuar tercih etmektedir. Genellikle ham ağaçtan yapılıp boyanan modelleri mevcuttur. Klasik mobilyanın olmazsa olmazı lükens ayak ise dresuar modellerinde sıklıkla görülmektedir.

Ahşap Modeller

Ahşap eve her zaman şık ve sıcak bir hava katar. Ahşabın görünüşü ve sıcaklığı evlerin havasını değiştiren temel unsurlardan biridir. Son zamanlarda evlerde sıklıkla rastladığımız masif ahşap mobilyalara kervanına dresuar modelleri de eklendi. Komple masif ahşap bir dresuar modeli kullanılabileceği gibi sadece üst kısmı ahşap olan modellere de rastlamak mümkün.

Ahşabın havasını seven gençler ahşap bir dresuar modeli tercih ederek evlerini tamamlayabilirler. Ahşap dresuar modelleri klasikten çok spor bir görünüm vermektedir. Çekmece ve raf sistemli olanları mevcuttur. Ahşap dresuar modellerinde daha çok açık raf sistemli modelleri görmek mümkün. Aynı zamanda şık bir aksesuarlık ya da ufak bir kitaplık olarak da kullanılabilir. Böylece hem işlevini yerine getirir hem de evin havasını değiştirir.

Spor Dresuar Modelleri

Dresuarların yıllar boyunca birçok eve girmemesinin başlıca sebebi fazla klasik olmasından kaynaklanmaktadır. İsmi bile insanlarda klasik bir hava estirmeye yeten dresuarlar yıllar yılı klasik tarzda döşenmiş evlerin baş tacı oldu. Son yıllarda gençlerin klasik tarzda eve sahip olmaması ve modanın da değişmesi ile birlikte dresuar modellerinde de büyük bir değişim yaşandı. Temeli hala klasik mobilyaya dayanan dresuarlar daha spor bir görünüm aldılar. Modellerin spora dönmesi ile birlikte kullanılan malzeme de değişti. Kaplama denilen mobilyalar ile üretim yapılmaya başlandı. Ahşaba ve ham ağaca nazaran kaliteyi düşüren bir faktörde olsa kaplama sunta ya da mdf denilen malzemeler ile üretilen dresuarlara rastlamak da artık mümkün.

Renkli Dresuar Modelleri

Antrelerde kullanılan dresuarların asıl olayı farklı renk seçeneklerine sahip olmalarından geçmektedir. Neden farklı renk denilecek olursa;

  • En sık karşılaşılan renkler arasında gri, küf yeşili ve kiremit yer almaktadır. Eve canlılık katmak isteyen ve farklı bir hava yaratmak isteyenler renkli bir dresuar ile antrelerini patlatabilir.
  • Renkli bir dresuar kullanılan bir antrede kapıdan girince ilk fark edilen şey dresuar olacaktır. Şık duran bir dresuar modeli ev sahibini bile gölgede bırakacak kadar iddialı olabilir.

Evin tarzına ve mobilyasına uygun olmasına her ne kadar önem verilse de özellikle antrelerde farklı renkte dresuar modelleri ile karşılaşmak mümkün.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.