Country Ev Dekorasyonu Tarzı

18-07-2023 20:25
Country Ev Dekorasyonu Tarzı

Ev dekorasyonunda uyum, estetik, ahenk, işlevsellik ve güzelliği bir arada yakalamak pek kolay değildir. Genellikle göze çok hoş gelen mobilyalar işlevsellik açısından eksik, uyumlu eşyalar ise kullanışlılık bakımından yetersiz olabilmektedir. Bu yüzden ev dekorasyonu sürecinde özenli olmak ve detayları dikkatlice düşünmek gerekmektedir. Ev dekorasyonunda zamanla yükselen bir trend haline gelen country dekorasyon stili, estetik ve işlevselliği bir araya getirmektedir. Sadece şehir dışında bulunan müstakil evlerde değil, şehir merkezinde bulunan büyük apartman dairelerinde de country ev dekorasyonu tarzını görmek mümkün olmaktadır.

Country ev dekorasyon stili, her ne kadar isim olarak bir şeyler çağrıştırsa da insanlar genellikle bu stil hakkında yeterli bilgiye sahip değildir. Bu dekorasyon tarzını doğrudan kırsal tarz olarak çevirmek mümkündür. İngilizcede kırsal, şehir dışı gibi anlamlara gelen country kelimesi bununla ilişkili ev dekorasyonu stiline de ismini vermiştir. Çünkü son dönemde oldukça popülerlik kazanan bu dekorasyon tarzı, çoğunlukla İngiliz evlerinde kullanılmaktadır. Country ev dekorasyonu için olmazsa olmaz bazı mobilya ve stiller bulunmaktadır.

Country Ev Dekorasyonu Tarzı Özellikleri

Country dekorasyon stilini benimseyerek evinizi yeniden dekore etmek istiyorsanız, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Modern tasarımlardan ziyade biraz klasik biraz da ağır bir havası bulunan country tarzı dekorasyon bütün ev türlerinde kullanılabilmektedir. Villa tipi müstakil evlerde daha çok tercih edilen bu tarzda, ev mobilyalarında daha çok çiçekli detaylar tercih edilmektedir. Günümüzden iki yüz yıl kadar öncesi dönemden gelen klasikleşmiş dekorasyon anlayışının özelliklerini taşımaktadır. Örneğin o dönemlerde çok sık görülen desenli duvar kağıtları, country dekorasyon tarzının en önemli detaylarından biri olarak kabul edilmektedir.

Günlük yaşamınızda da aşırı detaycı bir insan değilseniz ve sadelikten yanaysanız, country dekorasyon tarzı size pek uygun olmayabilir. Çünkü ne gerek duvar ve tavan dekorasyonunda gerekse de odalarda seçilen mobilyalarda oldukça fazla detay bulunmaktadır. Desenler, detaylar ve renkler, country ev dekorasyonu tarzının öne çıkan özellikleri olarak bilinmektedir. Özellikle doğal sıcak renkler olan kahverengi tonları, yeşil ve canlı renkler country dekorasyon stilinde sıklıkla tercih edilmektedir. Bununla birlikte ahşap mobilyaların öne çıkan yanları da country dekorasyon stilinin en belirgin özelliğidir. Country stilinde dekore edilmiş bir odaya girdiğinizde gerçekte olmasa da kaliteli ahşabın verdiği kokuyu hissedecek gibi olursunuz. Doğallık ve otantik tasarım, country ev dekorasyonuyla hayat bulan ambiyansları yaratmada oldukça etkilidir.

Country Tarzı Ev Dekorasyonu Mobilyaları

Son dönemde oldukça popülerlik kazanan country tarzı dekorasyonlarda, eskitme model eşyalar yoğun ilgi görmektedir. Bu tür dekorasyon ürünleri tasarlanırken doğal görünüm her zaman ön planda tutulmaktadır. Eskitilmiş duvar rafları, vintage tarzı lambaderler, dream bar, işlemeli berjer ve sandalyeler, country tarzı panolar hep ilgi gören mobilyalar arasındadır. Bunların yanı sıra eskitme tel dolaplar, bordürler ve eskitilmiş görünüme sahip dresuar modelleri de tarzın en ilgi çekici ürünlerini oluşturmaktadır. Ahşap ve seramik objeler de country tarzı ev dekorasyonunda öne çıkan aksesuarlar arasında yer almaktadır.

Eğer siz de country tarzı ev dekorasyonuna merak saldıysanız, aradığınız bütün uyumlu mobilyaları sanal mağazamızda bulabilirsiniz. Aksesuarlardan oturma odası tasarımlarına, yemek takımlarından aksesuarlara kadar geniş bir ürün yelpazesinde country tarzını yakalayabilirsiniz. Bu tarzda genellikle ahşap ve seramik objeler kullanıldığı için metal objeler olabildiğince arka planda tutulmalıdır. Özellikle Amerikan tarzı country dekorasyonlarında odaya sıcak bir hava katabilmek için farklı dekorasyon yöntemleri kullanılmaktadır. Ahşabın doğal ve sıcak görüntüsünden yararlanmak bu yöntemlerin başında gelen ve en çok tercih edilen tekniktir. Öte yandan Rustik tarzı country dekorasyon yöntemleri de ilgi görmektedir. Bu tarzda da sıcak, samimi, doğal görünümü bir araya getirerek muhteşem ambiyansa sahip yaşam alanları elde etmektir.

Country ev dekorasyon tarzını anlamlandırmak için mobilya seçiminde özellikle vintage stile sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte mobilyaların seçiminde de dikkat edilmesi gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Örneğin country ev dekorasyonu tarzını oluşturan renk grupları genellikle açık ve sıcak renk tonları olarak kabul edilmektedir. Bu renk seçimi küçük ve dar evlerde daha aydınlık ve ferahlık hissi veren bir yaşam alanı oluşturmada etkili sonuçlar vermektedir. Dolayısıyla küçük odalara sahip bir eviniz varsa, dekorasyon konusunda country stilini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Açık renk tonları barındıran bütün country dekorasyon tarzı mobilyaları, sanal mağazamız üzerinden tek tek inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.